Medlemssida 2019

Medlemssida

2019

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Föredrag måndagen 8 april.Jörgen Nilsson, VD för Trelleborgs Hamn AB gästade Trelleborgs Sjöfartsmusei Vänner måndagen 8 april. Ett 20-tal medlemmar mötte upp för att lyssna till dagens föredrag om hamnens utveckling. Jörgen har 30 års erfarenhet inom transport och speditionsbranchen och är således mycket väl insatt i de frågor som man konfronteras med. Jörgen började med att meddela att hamnflytten ska vara klar år 2025. Dessutom ska två nya färjelägen stå klara till år 2020, där betydligt större båtar är dagens kan anlöpa. 2022 ska även ett nytt fartyg sättas in som kan lasta upp till 4500 lastmeter och som kan drivas med LNG (flytande naturgas) som är miljövänligt. Trelleborgs Hamn AB är mycket miljömedvetna, personbilarna som man använder inom hamnområdet är eldrivna och dessutom kommer man att producera en del av den egna elen genom solceller.

Hamnen är Skandinaviens största och Europas bästa RoRo-hamn som dessutom kallas för Östersjöns klimatsmartaste hamn.


Tre rederier trafikerar hamnen, TT-Line, Stena Line och Unity Line med linjer på Travemunde, Rostock, Sassnitz, Swinoujscie och Klaipeda. Totalt är det 15 ankomster och 15 avgångar per dygn. I dagsläget innebär det cirka 3000 fordon per dygn. Med anledning av detta tog Jörgen upp det brännbara ämnet om den förestående infarten till hamnen, som så livligt diskuteras bland gemene man i Trelleborg. Framledes kommer naturligtvis antalet lastbilar till och från Trelleborg att öka. Efter Jörgens mycket intressanta anförande ställdes många frågor till honom som besvarades på sakligt och grundligt sätt.


Vi tackar Jörgen Nilsson för ett mycket intressant föredrag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------Bilder från årets ÅRSMÖTE


finner du under fliken Trelleborgs Sjöfartsmuseum; Bilder; Årsmötet 2019-03-29

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Årsmöte Trelleborgs Sjöfartsmusei Vänner.


Inbjudan till årsmöte fredagen den 29 mars 2019 kl 19.00.

Plats: Siriusordens lokal Algatan 78, Trelleborg.

Eventuella motioner skall vara oss skriftligen tillhanda senast den 15 mars.


Efter sedvanliga förhandlingar inbjuder vi att deltaga i vår gemytliga samvaro till ett pris av 150:- för medlemmar och 200: för icke medlemmar.

Meny:

Entrerätt med ägg och sill med öl eller vatten.

Varmrätt med panerad schnitzel, grönsaker och potatis.

Kaffe med kaka.


Anmälan om deltagande i måltiden, vilken är bindande, kan göras snarast eller senast 12 mars 2019 till:

Sune Persson:

E-post: sunep1@outlook.com

Telefon: 0735 77 60 36


Hjärtligt Välkomna!

Styrelsen

Web Editor: Bo Ljung

Copyright © All Rights Reserved